Se odpravljate na potovanje v tujo državo? V teh negotovih časih nikar ne pozabite na zdravstveno zavarovanje za tujino. To vam omogoča, da ste polno zavarovani v primeru najrazličnejših poškodb, zdravljenja ali koriščenja zdravstvenih storitev. Nikar se ne zanašajte na evropsko kartico, saj ima ta kar nekaj pomanjkljivosti in v primeru hujše nezgode ali bolezni morda ne boste dobili povrnjenih vseh stroškov zdravljenja. Zdravstveno zavarovanje za tujino bi si moral omisliti vsak posameznik ali družina, ki se odpravlja v tujino, ne glede na namen ali dolžino bivanja. Še posebej bi o tem morali razmišljati tujci, študenti in delavci v tujini.

zdravstveno zavarovanje

Kaj krije zdravstveno zavarovanje za tujino?

 

Če sklenete zdravstveno zavarovanje za tujino, lahko na potovanju spite mirno, zaj zajema vse, kar gre lahko narobe. Od obiskov zdravnikov in zasebnih ambulant zaradi manjših poškodb do nesreč z visokimi stroški, ki presegajo vaše finančno stanje, na primer helikopterski prevozi, hospitalizacija, nočitve v hotelu, letalski prevoz domov … Tudi v primeru, da zbolite za Covid-19, vam polica krije stroške zdravstvene oskrbe, testiranj, karantene ali samoizolacije ter stroške prestavitve letalske karte za kasnejši povratek v domovino.

zdravstveno zavarovanje1.1

Najpogostejša vprašanja:

 

  • Komu je je namenjeno ZZZT? Vsem, ki potujejo v tujino in želijo biti ta čas zavarovani, ne glede na dolžino bivanja ali namena potovanja (služba, študij, počitnice …).
  • Letno zavarovanje ali za določen čas? Odvisno od tega, koliko potujete. Za tiste, ki potujejo večkrat ali za dalj časa, priporočamo letno. Za krajše počitniške ali poslovne poti pa zadostuje za določen čas.
  • Na katerih območjih je veljavno? ZZZT je velja po celem svetu, razen v državi stalnega prebivališča.
  • Za kakšno vsoto naj se zavarujem? Odvisno, v katere dežele se odpravljate. Za potovanja po Evropi zadostuje zavarovanje do višine 25.000€, za potovanja izven Evrope pa svetujemo izbiro višjih cenovnih premij, saj so storitve v teh državah občutno dražje.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail