Odpravljate se na potovanje oz. dopust v tujino, pa se sprašujete ali bi si plačali zavarovanje za tujino ali ne? Dejstvo je, da je najdražje zavarovanje tisto, ki ga nimate, saj nikoli ne veste, kje in kdaj se ti bo karkoli zgodilo. Kakšna pa je za zavarovanje za tujino cena? Glede na to, da se za zavarovanje za tujino cena giblje od 9,86 EUR in do 25,92 EUR za 8 dni potovanja, je dejstvo, da je bolje plačati teh nekaj dodatnih Evrov na dan, kot bankrotirati v primeru, ko se vam v tujini nekaj zgodi in nujno potrebujete zdravstveno oskrbo, pa niste zavarovani.

Vsekakor je dobro vzeti vsaj osnovno zavarovanje za tujino, če že ne dvojnega ali celo trojnega, saj dejansko ne veste, kje in kdaj se vam lahko karkoli pripeti. Žal pa nezgoda ne počiva nikoli. Veliko bolje je, da teh nekaj Evrov vržete stran, kot pa da na koncu ostanete brez zdravniške oskrbe, ker je ne morete plačati. Dejstvo je, da živimo v času, ko je vse več storitev plačljivih in ko le redko katero stvar še dobite brezplačno in prav nič drugače ni, ko govorimo o našem zdravju. Zato je še dobro, da obstajajo zavarovalnice kot je Coris, ki nudijo zavarovanje za tujino že za zgolj nekaj Evrov.

Še najbolj se splača vzeti celoletno družinsko zavarovanje za tujino, ki stane pri njih 126,95 EUR za enojno kritje ali 194,22 EUR za dvojno kritje ali 263,66 EUR za trojno kritje za območje celega sveta. Cena vključuje dve odrasli osebi – očeta in mamo in neomejeno število njunih otrok do 26. leta starosti.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail