Še kakšnih deset let nazaj je veljalo, da ima doma nadzorno kamero le tisti, ki ima veliko pod palcem, saj je nadzorni sistem res veliko tudi stal, hkrati pa ga je bilo zelo zapleteno namestiti in potem tudi snemati stvari. Pa po drugi strani prav zelo uporaben roko na srce tudi ni bil, saj smo si lahko posnetek vloma pogledali za nazaj, torej šele po tem, ko smo prišli domov in našli sledi vloma. Danes je nadzorna kamera bistveno bolj uporabna, saj jo je veliko lažje namestiti, hkrati pa jo povežemo s pametnim telefonom in lahko ali ves čas spremljamo dogajanje v stanovanju, ali pa si namestimo pravo aplikacijo in kupimo pravo kamero, ki omogočata, da na pametni telefon prejmemo posnetek v živo, ko se zgodi kaj nepredvidljivega in pride kakšen vlomilec v tistem času, ko ni predvideno, da bo kdo v stanovanju. Tako smo takoj obveščeni, torej v takoj, ko vlomilec vstopi v stanovanje.

Kako pa se nadzorna kamera namesti?

Če se bo nadzorna kamera namestila v stanovanje, ki ni ravno v prvem nadstropju, potem se lahko kupi nadzorna kamera, ki se namesti nasproti vhodnim vratom in pokrit imate edini zorni kot za nevarnost, ki preži na vas, posnetek pa s pravo kamero in aplikacijo takoj dobite na telefon, ali pa se vam predvaja živa slika in ste takoj obveščeni o vstopu v stanovanje. Lahko si nastavite tudi, da se bolj podrobno snemajo stvari v času vaše odsotnosti, torej med tednom v času ko ste v službi, za preostali del dneva pa si lahko po želji snemanje tudi izključite. Sicer pa se nadzorna kamera čisto enostavno namesti, le napajanje ji je treba zagotoviti, jo z ustrezno aplikacijo povežete, za kar pa ne potrebujete nobenega posebnega znanja, samo sledite navodilom, ki so priloženi kameri.

Vas skrbi zasebnost?

Ko se je pojavila prva nadzorna kamera, ni imel čisto noben še nobenega zadržka o varnosti, ki jo nadzorna kamera sicer omogoča. Nihče namreč ni pomislil, da če se lahko posnetek dogajanja v stanovanju posname, da se le – to tudi nekje shranjuje in da imajo lahko tako nepooblaščene osebe vstop v vaše stanovanje. Če boste snemali samo vhodna vrata, potem kaj dosti dogajanja nepooblaščena oseba ne bo videla in ste lahko brez bojazni o vaši zasebnosti, v nasprotnem primeru pa le preverite, pri kom se posnetku shranjujejo.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail