Otrok je v prvih mesecih svojega življenja izredno ranljivo bitje in vsak napačen gib je lahko že zelo napačen ali pa celo usoden. Še posebej pa kakšne nesreče v avtomobilu za dojenčka nikakor ne delujejo ugodno, zato je treba otroka na vsak način kar se le da zavarovati. Otroški avtosedeži so za avto najboljša in edina primerna rešitev, vendar pa se morajo na samem začetku otroški avtosedeži uporabljati takšni, ki so za dojenčke namenjeni. Takšni najbolj primerni otroški avtosedeži so lupinice, ki otroku omogočajo zaščito hrbta in bokov, hkrati pa je otrok v lupinici tako fiksiran, da ustavljanja niti kaj dosti ne čuti, saj je obrnjen v nasprotni smeri vožnje.

Kljub temu, da obstajajo otroški avtosedeži primerni tudi za dojenčka, je lupinica najbolj primerna

Če malo pogledamo po avtosedežih v trgovini, potem lahko vidimo, da obstajajo tudi takšni otroški avtosedeži, ki so primerni tudi za dojenčka. To lahko pripišemo bolj temu dejstvu, da proizvajalci napišejo, da obstaja možnost, vendar pa hkrati ponujajo tudi lupinice, kar kaže na dejstvo, da se tudi proizvajalci zavedajo, da so otroški avtosedeži za dojenčka manj primerni. Nekako si je težko predstavljati, da bi že dojenček lahko sedel, če niti ne more, niti ne sme, niti ni varno. Res je, da se tako privarčuje nekaj denarja, vendar pa se z življenjem otroka ni za igrati.

Hkrati se lupinico lahko uporabi tudi na vozičku, če se kupi komplet, kar je lahko tudi zelo praktično takrat, ko je otrok že star nekaj mesecev, pa zaspi v avtu, vi pa si nekam želite iti. V kolikor je v lupinici, jo enostavno namestite na voziček in otroka ni potrebno zbujati, kar je tudi velika prednost, da otrok odspi »svojo rundo«.
Kakor koli že obrnemo, otroški avtosedeži naj bodo izbrani starosti otroka primerno in na vsak način skušajte privarčevati denar za nakup novega in takšnega, ki bo otroku primeren.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail