Če tudi vi razmišljate o tem, da bi odprli internetno trgovino, potem vas gotovo zanima, koliko stane izdelava spletnih trgovin. Zanima vas, koliko denarja boste morali vložiti v posel. To je seveda odvisno od različnih okoliščin in tega, kaj nameravate prodajati, vendar je dejstvo, da brez začetnega vložka ne bo šlo. Poleg tega pa že na začetku ne smete pozabiti, da tudi samo obratovanje in vzdrževanje internetne trgovine ni zastonj, zato boste imeli tudi bolj ali manj velike stroške. Te stroške pa lahko precej zmanjšate, če že na začetku poskrbite za to, da bo vaša trgovina kakovostno in premišljeno izdelana. Tako bo obratovala z minimalnimi stroški, kar je vsekakor zelo pomembno za vitkost in uspešnost poslovanja.

Izdelava spletnih trgovin od a do ž

Vsaka spletna ali internetna trgovina je bila najprej le načrt na listu papirja. Zelo pomembno je, da si vzamemo dovolj časa za premislek o sami zasnovi spletne trgovine, saj je kasneje napačne odločitve težje popravljati. Bistveno pri tem je zagotovo vprašanje, katero platformo oziroma sistem izbrati. Če namreč že na začetku izberemo napačno platformo, s tem poskrbimo za to, da sta bolj zahtevna izdelava spletnih trgovin in vzdrževanje samo. Enostavna in pravilno izbrana platforma nam olajša delo in obratovanje spletne trgovine ter zmanjša tudi stroške upravljanja.

Zakaj izbrati Magento?

Magento je platforma, ki poskrbi za to, da je izdelava spletnih trgovin veliko lažja in hitrejša ter da je takšno tudi vzdrževanje trgovine in upravljanje z njo. Gre za izjemno priljubljeno platformo tako v svetu kot pri nas. Razlog za to je predvsem njena enostavnost pri vnašanju izdelkov in vsebine, pregledovanju zaloge ipd. ter prilagodljivost različnim potrebam spletnih oziroma internetnih trgovcev. Magento namreč poleg osnovne platforme sestavljajo še različni moduli. Vsak modul omogoča neko dodatno funkcionalnost internetne trgovine, med moduli pa lahko prosto izbiramo. To pomeni, da nam Magento omogoča, da izdelamo spletno trgovino po svoji meri oziroma da jo kadarkoli nadgradimo glede na svoje trenutne potrebe.

Katerega ponudnika izbrati?

Če hočete kakovostno internetno trgovino, izberite kakovostnega ponudnika! Ne nasedajte ponudbam s preveč nizko ceno, saj se kasneje pogosto pokaže, da v tako ugodni ceni ni zajeto vse, kar potrebujete za to, da dobite končano spletno trgovino, kakršno si želite. Na začetku je treba torej zelo dobro specificirati, kaj želite in koliko vas bo to stalo. Predvsem pa morate imeti občutek, da je izdelovalec prilagodljiv in ustrežljiv, predvsem pa izkušenj. Zelo pomembne pri tem so tudi reference, ki se vam jih pred odločitvijo, katerega ponudnika izbrati, vsekakor splača dobro pogledati.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail