Ker se na dražbah ne prodajajo le stanovanja in hiše – torej nepremičnine, je obisk dražb lahko odlična priložnost prav za osebe, ki se šolajo in za denimo nov avtomobil nimajo dovolj denarnih sredstev. Premičnine so namreč na dražbah zelo priljubljene, saj so izklicne cene tudi za polovico nižje od originalnih. Predmet prodaje so lahko celo živali, vodna plovila in seveda bolj priljubljeni avtomobili ali tovorna vozila. Če je denimo nekdo nehal plačevati mesečne položnice za elektriko, se lahko,  v primeru da nima nič vrednejšega na zastavi njegov jekleni konjiček. Ta oseba ima sicer možnost dolg odplačati pred začetkom dražbe, s čimer je nato dražba preklicana.

Če pa dolžnik določenega zneska ne plača pravočasno, je predmet postavljen na dražbo. Vsekakor pa se na dražbah ne srečujejo le profesionalci in podjetniki – tam najdemo tudi študente ali dijake, ki želijo kupiti svoj prvi avtomobil po čim ugodnejših cenah. Kdo pa vrednost teh predmetov prodaje ocenjuje? Ta oseba je izvršitelj, redko sodni izvedenec. Ker pa pri dražbenih nakupih gre za nakupe, ki ne vsebujejo garancije se seveda tukaj vsekakor poznajo v takšni meri, da se jih izplača udeležiti.

Javne dražbe so torej primerne za vse – tako poslovneže kot tudi navadne ljudi ali celo dijake. Za udeležitev navadno ni potrebno veliko, je pa velikokrat nujna varščina. Pred vsako dražbo se o prodajalcu in njegovem predmetu prodajo tudi dobro pozanimajte ter se prepričajte, da je cena primerna njegovi kakovosti. Ne pozabite tudi preveriti točnega datuma ter kraja dražbe, saj se tukaj kaj hitro ljudje lahko uštejejo. Javne dražbe naj vam torej predstavljajo dobro poslovno priložnost in če jo boste znali dobro izkoristiti, boste prihranili veliko denarja ter kupili kvalitetno ohranjeno hišo, stanovanje ali avto.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail