V prvem letu otrokovega so najboljša izbira igrače za otroke, ki so čisto enostavne, torej kakšna ropotuljica, igrača, ki se trese s kakšnim potegom, potem kakšna plišasta igrača za uspavanje, to pa je skoraj že vse. Pomembno pa je, da so igrače za otroka čim bolj živih barv, saj s tem pomagate otroku pri razločevanju barv. Bolj kot pa se otrok približuje svojemu prvemu letu starosti, bolj so zanj zanimive bolj atraktivne igrače za otroke 1 leto stare, ki s pritiski spuščajo kakšne glasove in podobno. Vedno pa glejte na to, da se bo otrok z izbrano igračo tudi kaj naučil, predvsem za bo znal povezovati, kaj se zgodi, če nekaj naredi.

 

Igrače za otroke 1 leto stare naj bodo takšne, da otroka zamotijo in motivirajo k zabavi

Čeprav se zdi zelo težko kupiti takšne igrače za otroke, pa je najbolje da upoštevate usmeritve glede starosti, ki je navedena na posamezni igrači, potem pa še sami razmišljate, kaj bi bilo tisto, kar je primerno za vašega otroka. Seveda je za otroka, ki ne živi z vami, zato skoraj da nemogoče kupiti pravo in ustrezno igračo, usmeritve so zato vsekakor dobrodošle.

Že če veste, da otroka zanima piskanje in neko igranje, potem je vsekakor smiselno, da kupite takšne igrače za otroke, s katerimi se otrok uči povezovati sosledje dogodkov. Torej, če pritisnem na en gumb, se zgodi nekaj, če pritisnem na drug gumb, pa se vključi melodija in še lučka utripa. Vsekakor pa je najbolje, da so igrače za otroke tako majhne še najboljše takšne, da ena igrača vključuje več različnih možnosti igranja. Tako se namreč poskrbi za to, da ne potrebujete doma ogromno igrač, saj ena zadošča za mnogo različnih možnosti igre. Hkrati pa še to, za bolj zanimive igrače za otroke se boste odločili, bolj se bo otrok zamotil, starši pa bodo lahko hkrati naredili več, otrok pa se bo učil, da se lahko povsem dobro igra tudi sam, torej se bo učil tudi samostojnosti.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail