Glede na to, da je na različnih spletnih forumih in tudi pri pogovorih ljudi možno zaslediti ogromno vprašanj na temo kakšen je cenik računovodskih storitev, je jasno, da ljudem točno ni jasno, kaj z računom poravnajo in kaj ta račun vključuje. Zmeda pa je pravzaprav povsem jasna, saj vsako drugo podjetje cenik računovodskih storitev oblikuje drugače.

Obstajajo namreč tudi takšni računovodski servisi, pri katerih je cenik računovodskih storitev na prvi pogled izredno nizek, ampak ko pogledamo malo bolj, pa je cenik računovodskih storitev izjemno visok. Najdražje boste tako prišli skozi pri tistih podjetjih, pri katerih je cenik računovodskih storitev na samem začetku izredno nizek, potem pa se vsak nalog posebej plača, vsaka knjižba se posebej plača in tudi vsaka minuta, ko se računovodski servis ukvarja z našim podjetjem, se posebej doplača.

Torej zaračunajo tudi vsak nasvet posebej, kar pomeni najvišji račun ravno na začetku poslovanja, ko ima podjetnik praviloma najnižji kapital in si najtežje privošči visoke stroške. Zato vam vsekakor svetujem, da se ne odločite za računovodski servis, v katerem se cenik računovodskih storitev oblikuje na podlagi vsakega opravila, temveč je veliko boljša izbira mesečni pavšal, ko lahko za majhnega samostojnega podjetnika cena niha med posameznimi ponudniki med 25 € in največ okoli 45 €.

Lahko se seveda cenik računovodskih storitev ustrezno zviša v primeru, ko je obseg poslovanja majhnega samostojnega podjetnika izredno velik, cena za veliko organizacijo pa se v vsakem primeru vedno določi na podlagi dogovora in pregleda poslovanja.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail