Ob nakupu novega avta, kombija,… je danes že navada spremljati ne samo slovenski trg vendar tudi tuji, predvem nemški. Vendar ob tem se moramo zavedati, da tudi če je avto v Nemčiji precej cenejši, moramo zraven upoštevati tudi davek na rabljena vozila vseh znamk. Vseeno se danes veliko ljudi odloča za tak nakup, saj na koncu še vedno odštejejo manj denarja, kot če bi se odločili za nakup na slovenskem trgu. Eden izmed zanesljivih uvoznikov je podjetje narociavto.si, katerega najdete na spletu.

Izračun

Kako torej lahko izveste končno ceno izbranega avtomobila? Izračun DMV in ostalih stroškov uvoza se lahko opravi na spletu. Pri določenih ponudnikih vpišete podatke o avtomobilu, ter na podlagi le teh se izračuna davek na rabljena vozila. Pri izračunu lahko pride do odstopanj, zato za natančno končno ceno lahko kontaktirate ponudnika, in tako boste lahko s pomočjo izkušenega strokovnjaka izvedeli celoten strošek.

davek na rabljena vozila.2

Kaj vsebuje davek na rabljena vozila vseh znamk?

Davek na rabljena vozila je določen kot seštevek obveznosti glede na izpust CO2 in obveznosti glede na emisijski standard EURO, oboje v odvisnosti od vrste goriva, ki se uporablja za pogon vozila. Za rabljene osebne avte se izračunani seštevek plača v predpisanem odstoku, določenem glede na starost motornega vozila.

Primer: Vozilo, ki ima 116 g v g/km CO2 izpustov (po WLTP), uporablja dizelski motor z Euro6d emisijskim standardom in je bilo prvič registrirano pred 3 leti in enim mesecem, ima sledeč izračun višine DMV-ja: ((25 EUR+16×0,8 EUR) + 45 EUR) x 0,7 = 58 EUR.

davek na rabljena vozila1

Ugodni prevoznik

Ker se stroški nakupa iz tujine hitro nabirajo, se priporoča izbrati ugodnega in zanesljivega uvoznika. Ta vam ob postopku lahko izredno pomaga in prikrajša vaš čas. Prav tako, pa se lahko z njim ogromna denarja prišpara. Eden izmed zanesljivih in ugodnik ponudnikov take storitve je podjetje narociavto.si, pri katerem postopek lahko začnete že kar z udobja svojega doma.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail