Ste vaš poslovni proces razširili in imate v skladišču več izdelkov, ki so tudi težji in pač zaposlenih ne morete utrujati z dvigovanjem bremen, saj je to nečloveško, hkrati pa bi se porabilo čisto preveč časa? Potem je viličar edina rešitev v vašem primeru, vendar pa zakon določa, da mora oseba, ki upravlja viličarja, imeti narejen tudi izpit za viličarja. Zato je prva stvar, ki jo potrebujete, da zaposleni opravi tudi izpit in tečaj za viličarja. Koliko časa bo zaposleni potreboval za to, je predvsem odvisno od njegovega znanja oz. bolje rečeno, spretnosti.

Najprej se je potrebno prijaviti na izpit in tečaj za viličarja, potem se začne usposabljanje, ki vključuje praktični in teoretični del

Da zaposleni dobi izpit za viličarja in s tem tudi dovoljenje, da lahko v celoti opravlja v naprej določene delovne naloge, mora najprej uspešno opraviti tako teoretični kot tudi praktični del. Mnogi ta izpit za viličarja primerjajo kar z avto šolo, saj je potrebno opraviti oboje, pa dejansko je to neke vrste avto šola. Ko se podjetje enkrat dogovori za termine, se šolanje začne, mora pa kandidat izpolnjevati vseeno nekaj pogojev, da lahko sploh nastopi z začetkom opravljanja izpita.
In sicer so te pogoji res osnovni in enostavni, tako da niso takšne vrste, da bi že na samem začetku več kandidatov odpadlo, saj je potrebno izpolnjevati naslednje tri pogoje: kandidat mora biti star najmanj 18 let, imeti mora veljaven izpit B kategorije oz. zdravniško spričevalo, ki potrjuje, da je kandidat zdrav in primeren za delovno mesto viličarista in pa na koncu, ko ima izpit za viličarja narejen, mora še predložiti svojo fotografijo, da se lahko izpit za viličarja tudi fizično izda na potrdilu.

Se pa lahko izpit za viličarja opravlja le pri podjetjih, ki so temu namenjena, torej imajo uradno dovoljenje za opravljanje te dejavnosti in tudi usposobljene inštruktorje.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail