V Ljubljani resnično ni težko oddati stanovanja. Mogoče je malo težje stanovanje oddajati tik pred poletjem, a prav gotovo je oddaja stanovanja Ljubljana uspešna do septembra ali najkasneje oktobra. Zakaj? V tem času namreč Ljubljano preplavijo študentje in veliko jih ne dobi prostega mesta v študentskem domu ali pa jim ta ne ustreza, morda zaradi lokacije, oddaljenosti, hrupa ali kaj drugega. Najbolj primeren čas za oddajo stanovanja v Ljubljani je torej konec poletja ali začetek jeseni, če želimo kratkotrajni najem s strani študentov. Če pa želimo oddati stanovanje v Ljubljani mladim družinam ali komu drugemu, potem nismo toliko odvisni od meseca, ampak bolj od samega stanovanja in njegove ponudbe.

Najbolj iskana so enosobna in dvosobna stanovanja

V Ljubljani se najlažje odda enosobno ali dvosobno stanovanje. Oddaja stanovanja Ljubljana je še toliko bolj uspešna, če je stanovanje prenovljeno, ima balkon in je v bližini mestnega središča. Če v sklopu oddaje stanovanja v Ljubljani spada zraven še parkirno mesto, pa je zagotovljeno, da bo šlo stanovanje kot za med. Pri oddajanju stanovanja moramo biti pazljivi, da ne zastavimo previsoke cene. V tem primeru kar nekaj primernih kandidatov odpade, saj jih visoka cena odbije in se ne želijo pogajati o najemnini z najemodajalcem.

Oddaja stanovanja LjubljanaOkvirna ocena našega stanovanja

Pred samo oddajo stanovanja Ljubljana, je dobro, da si ogledamo oglase na nepremičninskih straneh in okvirno ocenimo, v kakšen rang spada naše stanovanje. Če pa že kdo oddaja stanovanje v naši soseski, se lahko pozanimamo o ceni najemnine in tako dobimo primerno oceno s prve roke. Seveda, če sta stanovanji po kvadraturi in opremljenosti približno enaki. A s kvalitetno nepremičninsko agencijo tudi težave za določitev cene in najdbo ustreznega najemnika, ne bi smelo biti nikakršnih težav.

Podpis pogodbe o najemu nepremičnine

Da se izognemo težavam z najemniki, se je dobro o njih prej malo pozanimati in jih spoznati na kakšni kavi ali dveh. Vsekakor želimo resne in skrbne najemnike. Potem pa sledijo ogledi stanovanja in pogajanja o ceni najemnine, najkasneje pa podpis pogodbe o najemu stanovanja in dogovor o načinu plačila. Oddaja stanovanja Ljubljana vsekakor ne bi smela povzročati nobenih težav, če imamo podporo dobre nepremičninske agencije.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail