Igranje je pomemben del otrokovega življenja. V zgodnjih letih eden od najpomembnejših, saj skozi igro spoznava svet. Ob tem pridobiva pomembne veščine, ki mu bodo koristile prihodnja leta. Je najboljši in najzabavnejši začetek učenja. Lahko bi rekli, da je pravzaprav kar uvod. Zato nujno potrebuje didaktične igrače. Te so najboljša izbira, če želite, da se ob igri tudi uči. Ni treba, da mu kupite koš teh. Privoščite mu kakovostne didaktične igrače, ki so večnamenske. Uporabi jih lahko na različne načine. Dober primer take didaktične igrače je modelirna masa. Z njo lahko oblikuje živalico, kot je prikazana na sličici, ki krasi lonček.

Didaktične igrače razvijajo kompetence

Z njo se bo naučil spoznavati obliko, barvo in celo material. Ob oblikovanju se bo naučil imena živali. Starši pa si lahko vzamejo nekaj časa za svoj zaklad in ga naučijo, kakšne zvoke dela. Kupite mu več teh in kaj kmalu bo imel pravi živalski vrt. Njegovo znanje se bo samo še večalo. Dobre didaktične igrače pomagajo razvijati domišljijo. Ne mislite, da ga bo to spodbudilo le k pripovedovanju zanimivih zgodb ali lažem. To bo okrepilo ustvarjalnost. Slednja mu bo izjemno pomagala v šolskih letih in še pozneje. Sposobnost ustvarjalnega reševanja problemov je zelo cenjena. Med najboljše didaktične igrače spadajo kocke za sestavljanje in materiali, iz katerih lahko kaj izdela.

Didaktične igrače so hkrati zabavne

Ni malčka, ki ne bi želel okrasiti svoje sobe sam. Nekateri se tega lotijo kar s flomastri, pri čemer rišejo neposredno na steno. To pa lahko preprečijo domiselne didaktične igrače. Otročku kupite posebne risalne folije. Nanje lahko riše po mili volji in z njimi polepi svojo sobico. Ko se risbice naveliča, jo preprosto zbriše in nariše novo. Med risanjem se bo učil o realnih barvah. Kateri predmet je kakšne barve in kako se imenujejo barvni odtenki. Risanje uči tudi o pravilnih razmerjih. Njegova prostorska predstavljivost se bo zagotovo izboljšala. Prednosti didaktične igrače so številne, zato hitro pot pod noge in v trgovino.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail