Marsikdo med vami si želite nekoč ali pa v bližnji prihodnosti doma na vrtu imeti čisto pravi bazen. Cene montažnih bazenov so vse bolj dostopne, kar je odlična novica za vse, ki so bili nekdaj mnenja, da si tega ne bodo nikoli mogli privoščiti. A postavitev bazena še zdaleč ni edina skrb. Če želimo, da nam bo dobro zasnovan in postavljen bazen učinkovito služil celotno sezono in še dlje, bo potrebno skrbno čiščenje pa tudi vzdrževanje.

Pokrivala za montažne bazene so na primer že eno od nujnih sredstev, ki jih potrebujemo za najučinkovitejše vzdrževanje. Pokrivala bazene odlično ščitijo pred večjimi nečistočami, ki lahko vplivajo na samo kakovost vode. Ščitijo na primer pred dežjem, listjem.

pokrivalo za bazen

 

 

Prava izbira pokrivala za montažni bazen

Izbira pokrivala za montažne bazene ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Najprej je treba upoštevati vse potrebne dimenzije. Še prej pa je treba najti dobrega ponudnika oziroma proizvajalca takšnega sredstva. Pokrivalo za bazen vam lahko omogoči izvajalec, ki je na vaš vrt ali drugo površino postavil kakovostno zasnovan montažni bazen.

Nekatera pokrivala za montažne bazene so namenjena bazenom z ožjimi vodili. Nekatera pokrivala so za kar nekaj centimetrov večja od samih mer bazena, posledično so ustrezna tudi za bazene s širšim robom.pokrivalo za bazen1

 

 

Pokrivalo za bazen se izbira tudi glede na obliko bazena

Pri izbiri pokrivala za bazene je vsekakor treba upoštevati tudi obliko bazena. Ta je lahko okrogel, pravokotni, kvadratni, ovali. Tudi na spletnih straneh ponudnikov tovrstnih izdelkov imate na voljo posebne tabele, kjer so na eni strani zapisane mere pokrivala za montažne bazene, na drugi pa, za katero dimenzijo bazena so pokrivala sploh ustrezna.

Na spletu si prav tako lahko ogledate tudi okvirne cene za pokrivala. Ker je ponudbe res veliko, se vam splača preveriti čim več različnih ponudnikov in proizvajalcev.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail