Glede na to, da se odločamo za nakup ekološke naprave in da je pri tem kljub temu poseg v samo naravno okolje, je zagotovo vprašanje, ali toplotna črpalka voda voda vseeno škoduje naravi, na mestu. Da bi se od Štrus instalacije toplotna črpalka voda voda lahko vgradila v vaš objekt, je potrebno pred samim začetkom vgradnje od Ministrstva za okolje od prostor oz. od Agencije Republike Slovenije za okolje pridobiti dovoljenje, saj od Štrus instalacije toplotna črpalka voda voda zniža temperaturo podtalnice za približno 4°C, kar pa je maksimalno, da je vse OK tako za naravo, kot tudi za samo napravo.

Toplotna črpalka voda voda pa med svojim delovanjem prav nič ne onesnaži same podtalnice, saj je od same naprave ločena. Toplotna črpalka voda voda mora vsekakor biti ustrezno testirana in pred samim začetkom uporabe se mora izvesti tako imenovani črpalni test iz katerega je nato razvidno, če bo pretok podzemne vode primeren tudi med samim delovanjem naprave in da ne bo nič škodoval naravi. V kolikor se boste obrnili na strokovnjake navedenega podjetja, vam bodo vse podrobno obrazložili, pomagali pridobiti subvencijo iz EKO sklada za nakup te naprave ter jo vgradili v skladu z vsemi zakonskimi predpisi, tako da jo boste brez težav z veseljem uporabljali, saj vam bo zgolj v nekaj letih povrnila strošek investicije.

Strokovnjaki tega podjetja bodo pred samo vgradnjo preverili, kako globoko pod vašim objektom je podtalnica in ali je na pravi razdalji od hiše, saj mora biti med vrtino črpanja in vrtino ponikalnice razdalja najmanj 15 m, hkrati pa ne sme biti predaleč, da se investicija ne podraži.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail