Si predstavljate, da ste celo delovnik, 8 ur na nogah? Sedaj pa si predstavljajte, da ste ves ta čas na trdi podlagi, recimo betonu. Čeprav je dokazano, da je stoječe delo za človeka bolj zdravo kot sedeže, ima tudi to slabe lastnosti. Namreč dalje ko stojimo na trdi podlagi, večjo točko obremenitve prenašamo na naša kolena in tako se le ta hitreje obrabijo, ter tako pride do bolečin ali celo poškodb. Le to pa se lahko spremeni z enim enostavnim ukrepom – urejenim primernim predpražnikom.

Glede na vrsto dela obstaja več industrijskih predpražnikov. Recimo ti, ki so primerni za stoječe delo so gumijasti predpražniki. Le ti so ergonomsko oblikovani in mehkejši, kar razporedi točko obremenitve ter pozitivno vpliva na hrbtenico osebe, ki opravlja stoječe delo. Hkrati pa zagotavlja večjo varnost, saj podloga ne drsi.

So takšne vrste prepražnikov draga investicija? Jih naše podjetje sploh potrebuje? To je misel, na katero pomisli vsako vodstvo v podjetju, saj jim lahko to predstavlja še en dodaten strošek ali celo investicijo, ki se ne bo izkoristila. Kar pa je popolnoma napačno mišlenje. Namreč obstajajo tudi podjetja, ki nudijo najem ali preizkus takšnih predpražnikov. Tako se lahko prepričate, ali je ta vrsta predpražnikov primerna za vas in vaše zaposlene.

Hkrati pa boste z uvedbo delavcem prijaznejšega delovnega mesta poskrbeli, da bo le to bolj varno, zdravo in delavcu prijaznejše, kar bo vplivalo na zadovoljstvo in produktivnost zaposlenih.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail