Ko pomislimo na kopalnice, zagotovo najprej pomislimo na stenske ploščice in kopalno kad oziroma tuš kabino. Kakšna bo naša kopalnica doma, je odvisno od naših želja in smisla za dekor. Zagotovo pa se je v primeru kopalnice smiselno odločiti za stenske ploščice za vlažne prostore.

Ni samo kopalnica tista kjer polagamo stenske ploščice. Pravzaprav so nepogrešljiv element večine prostorov v domovih. Pravi mali modni hit, vsekakor popolnoma drugače kot je bilo več let nazaj, ko so se stenske ploščice polagale zgolj zaradi potrebe, kot je zaščita sten pred vlago in umazanijo. Stenske ploščice za vlažne prostore so namenjene prostorom kjer je večja vlažnost, kot so kopalnice, garderobe, prostori s savno in podobno. Zagotovo je takšna izbira primernejša, saj stenske ploščice ohranjajo lepši videz in se lažje čistijo, prav tako se izognemo plesni, katera zna biti v vlažnih prostorih prava nadloga.

Takšne ploščice so izdelane iz posebnih materialov oziroma imajo nanos posebnih premazov,  tako da so bolj trpežne na vlago. Široka izbira ploščic omogoča, da si izberemo primerne za prostor kjer bomo ploščice položili. Večje ploščice so primerne predvsem za kopalnice, manjše mozaik ploščice pa pravzaprav za vse prostore, od kopalnice, do okrasnih predelov sten v drugih bivanjskih prostorih. Stenske ploščice za vlažne prostore je možno kupiti v večjih trgovinah, kjer prodajajo vse potrebno za opremo naših domov. Zagotovo veljajo za eden izmed elementov doma, ki je nepogrešljiv. Njihova izbira vsekakor vpliva na videz prostora in naše počutje v njem. Ne samo da so si zelo različne med sabo, so tudi večpomenske, odvisno kje in zakaj jih položimo.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail