Načinov, kako vnesti svežino v naše prostore je več. Med drugim lahko namesto lesenih namestimo steklena vrata, ki zaradi svojih lastnosti lahko dajo eleganten pridih našim sobam, hkrati pa ne zadržujejo svetlobe in tako pridobimo svetlejše ter na pogled tudi večje stanovanje ali pisarne. Kaljena steklovina, ki je šestkrat bolj odporna na udarce od običajne, v debelini 8 mm in peskana, da nosi mlečnat videz, ima lahko tudi mnogo vzorcev, ki še dodatno popestrijo notranjost. Steklena vrata po meri lahko naročimo pri različnih izvajalcih, med drugim imajo s tem veliko izkušenj v podjetju Vrata Vranešič.

Pregled lastnosti

steklena vrata

Steklena vrata so z dvema nasadiloma ter enoročnim odpiranjem enostavna za uporabo in nadvse varna, saj ima krilo petkrat večjo upogibno trdnost in tako zanje ne potrebujemo lesenega okvirja. Težka so okvirno 20 kg na m². Širine kril največkrat segajo od 60 do 90 cm, a bomo za najširšo različico morda morali doplačati. Okovje z mehanizmom zaklepanja izberemo glede na način zapiranja oziroma odpiranja. Možni so tudi razni dodatki, kot je na primer ventilacijski izrez na dnu ali pa ključavnica na ključ oziroma metuljček ali pa s cilindrom. Vzdrževanje je preprosto z njim namenjenim čistilom ter z ustrezno mehko krpo. Čeprav gre za nadvse vzdržljiv material, pa kljub temu pazimo, da ne uporabljamo preagresivnih metod čiščenja, ki bi lahko povzročile mikro poškodbe.

Izberimo steklena vrata po meri našega okusa

Barvnih različic za krila ne moremo izbirati, lahko pa jih izbiramo za podboje oziroma se odločimo za različne grafike s črtami, logotipi in raznimi vzorci ter foto motivi, ki jih lahko pripravimo tudi sami, v kolikor obstaja ta opcija. Grafike so nameščene bodisi na zunanji ali notranji strani. Glede vzorcev se torej posvetujmo s ponudniki, kot je podjetje Vrata Vranešič, da bomo lahko kreativno načrtovali končni videz.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail