posteljica za dojenčkaNa začetku otrokovega življenja so starši tisti, ki otroka polagajo v posteljico, mu pomagajo zaspati, ga dvigajo iz posteljice in tudi skrbijo hkrati za to, da so vse stranice v posteljici tako visoke, da otroke ne bo padel, pa četudi pleza in vstaja. Ti dve dejstvi o preprečevanju padcev in polaganju kar nekako ne gresta skupaj, saj je otroka v globoko posteljo vseeno težko odložiti in to morebiti tudi sredi noči, ko pridemo do otroka še povsem zaspani. Ravno zato tak naslov, da mora biti posteljica za dojenčka vsekakor priročna in primerna tudi za starše.

Posteljica za dojenčka mora imeti ali premično stranico ali pa premično višino jogija

To sta osnovni in ključni dve rešitvi pri teh problemih z globokim dvigovanjem ali polaganjem otroka. Seveda, ni treba, da ima posteljica za dojenčka obe rešitvi, več kot dovolj je ena. Morda še najbolj preprosta je, da ima posteljica za dojenčka premično stranico, ki jo povsem enostavno dvignemo in spustimo. Vendar pa hkrati velja dodati še to, mehanizem mora biti tak, da ga otrok ne bo dojel, ko bo malo večji in si kar sam stranico spustil za lažji izhod. Vendar pa je vsekakor bolj priročen način, saj pred otroka dvignemo ali položimo, stranico spustimo, nato pa jo nazaj dvignemo.
V kolikor pa ima posteljica za dojenčka le možnost namestitve različne višine ležišča, pa je le ta fiksen in lahko višino spremenimo samo tako, da ležišče z vijaki spustimo nižje oz. višje. Takšna posteljica za dojenčka je tako morda malo manj priročna za starše, za otroke pa bolj varna. V kolikor ima posteljica za dojenčka dovolj možnosti za namestitev višine ležišča, potem je to popolnoma sprejemljivo, če pa sta le dve stopnji, med katerima je bodisi malo, bodisi veliko razlike, pa to ni več ravno najbolj dobra in priročna posteljica za dojenčka.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail