Najverjetneje se je že prav vsak med vami kdaj srečal s prebavnimi težavami. Občutki zagotovo niso prijetni, še posebej pa, če se vam to pripeti nekje izven domačega udobja, na primer na delovnem mestu. Zaprtje je ena od najpogostejših prebavnih motenj, s katero se srečujejo ljudje po vsem svetu, in to ne glede na svojo starost. Ravno zato je še toliko bolje vedeti kakšen dober in preprost nasvet za hitro in učinkovito pospeševanje prebave.

Prav tako se morate zavedati, da ignoriranje prebavnih težav lahko vodi do precej večjih zapletov, kot si morda mislite v tem hipu. Ne nazadnje se lahko tudi zaradi tega razvije katera od resnejših bolezni. Za urejeno prebavo na sploh lahko najbolje poskrbite tako, da se ustrezno prehranjujete in da se tudi veliko gibate.

Odlična alternativa odvajalom je laneno seme

Pospeševanje prebave je toliko preprostejše, če natanko veste, kaj vam lahko v hipu pomaga. Laneno seme na primer velja za odlično alternativo odvajalom. Takšno živilo namreč vsebuje ogromno količino vlaknin. Doma si lahko pripravite čaj iz tovrstnih semen ter ga po potrebi uživate. Pijte ga, dokler se vam stanje bistveno ne izboljša.

Izvrstna kombinacija za pospeševanje prebave so lanena semena, janež in ananas. V tri četrtine litra vode dodajte eno žlico semen lana, na drobno nasekljano rezino ananasa ter dve žlici janeža. Pustite, da voda zavre, nato odstavite s štedilnika ter mešanico precedite po desetih minutah stanja. Nato jo zaužijte.

Očiščeno in zdravo črevesje zagotovi gorčično seme

gorčično seme

Ste vedeli, da so v listih gorčice prisotne številne snovi, ki zelo ugodno vplivajo na vaš prebavni sistem? Za pospeševanje prebave lahko počasi zagrizene v tovrstne liste. Lahko pa jih tudi narežete in nekaj časa pustite stati v solati ali od katerem od namazov, da se encimi sprožijo. Ti namreč izjemno ugodno vplivajo na samo čiščenje črevesja.

Več o pospeševanju prebave pa si preberite na donat.mg.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail