Ste upornik po duši in vam zato nikakor ne diši, da vam kdo kaj nalaga ali obvezuje, da morate to narediti, še posebej pa če je to država? Tudi če ste upornik, pa vam predlagam, da to niste takrat, ko je v igri vaša varnost, predvsem varnost v prometu. Da se zgodi nesreča, je že tako ali tako dovolj le to, da ste ob nepravem trenutku na nepravem mestu, zato si tveganja ne povečujte samo zato, ker se vam menjava gum zdi nesmiselna in pa zgolj le potrata denarja. Res je, da menjava gum ni tako zelo poceni, po drugi strani pa je. Načeloma stane menjava gum nekje med 30 in 40 €, kar je lahko tudi cena za posamezno pnevmatiko manjše dimenzije, kar na leto znaša lahko tudi dve novi pnevmatiki ali pri večjih dimenzijah gum eno celo. Toda če boste tako razmišljali, niste na pravi poti.

 

Menjava gum naj bo za vas obvezna resnično zaradi varnosti

Kljub temu, kar smo prej obravnavali in delali primerjavo, pa vam svetujem, da ne razmišljate tako, da je to protivrednost pnevmatik, temveč raje razmišljajte, da je to vrednost ene pijače zvečer. To pa je že drugače, kajne? Zato res ne varčujte in naj bo menjava gum na meniju vsako leto spomladi in jeseni. S tem si boste namreč zagotovili varnost in se boste lahko varno odpravili od doma ne glede na to, kakšno vreme je napovedano, še posebej to velja pozimi. Vendar pa če spomladi jeklenega konjička ne boste opremili z letnimi gumami, jih boste poleti toliko uničili, da jih ne boste mogli uporabljati več varno pozimi, zato razmislite, če je to res prava odločitev.

Zapomnite pa si še to, menjava gum naj bo obvezna zaradi vas samih in ne zaradi zakona, ki nalaga vsem voznikom uporabo zimske opreme v zimskih razmerah.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail