Je res ločevalna dieta tista prava za vas? Predno se odločite, da bo katerakoli dieta spremljevalka vašega vsakdana, se vprašajte kaj sploh želite doseči z takšnim načinom prehranjevanja. Ločevalna dieta zahteva, da spremenite svoj življenjski slog, pa ste pripravljeni to tudi res narediti? Namreč ta dieta je sestavljena tako, da ima beljakovinski, hidratni, škrobni, sadni in vodni dan. Slišati je preprosto, vendar ločevalna dieta nič ne govori o tem katera živila in koliko le-tej naj se zaužije na posamezni dan in s tem ni nič poskrbljeno, da bi se zauživala kvalitetna živila v pravih količinah za točno določenega posameznika. Saj veste, da je vsak človek unikat in zato mora biti vsaka dieta sestavljena za točno določeno osebo in zato ne obstaja splošni recept, ki bi deloval pri vsakomur.

Ali nas lahko ločevalna dieta pripelje do želenega cilja?

Lahko, če je vaš cilj zgolj številka na tehtnici, ko se dieta zaključi, če pa želite dolgoročne rezultate, pa je odgovor žal ne. Namreč, če želite, da boste svojo želeno telesno težo obdržali dlje časa, mora biti hrana raznolika in pravilno uravnotežena, hkrati pa je potrebno tudi še kaj drugega kot zgolj pravilno prehranjevanje, potrebna je tudi pravilna in konstantna telesna aktivnost. Nikakor ne smete dovoliti, da bi vas ločevalna dieta ali katerakoli druga dieta pripeljala do tega, da bi vaše telo začelo »jesti« samega sebe. Ravno do tega, pa vas lahko privede ločevalna dieta, saj do nižanja številk ta dieta pripelje tako, da se znižuje mišična masa in ne da se odvaja odvečna maščoba, kar pa na dolgi rok sigurno ni to kar ste si želeli, ali pač?

Dobro počutje tudi med hujšanjem

Zagotovo se tudi vi želite vsak dan dobro počutiti, imeti dovolj energije za premagovanje vsakodnevnih opravil in naporov, se soočati z najrazličnejšimi stresi v službi in doma. Si predstavljate, da je na sporedu poslovna večerja, vi pa imate tisti dan sadni ali celo vodni dan? Vaši poslovni partnerji bi si naročili običajno hrano, vi pa zgolj neko sadje ali celo le samo vodo. Da se vam ne bo kaj takega pripetilo, je zelo toplo priporočljivo, da se za kakršnokoli vrsto hujšanja najprej posvetujete s strokovnjakom za prehrano, ki bo točno za vas pripravil ustrezen jedilnik in vam hkrati priporočal primerno aktivnost za vas.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail