Se še spominjate časov, ko so kar na enkrat prišle na plano izjave o tem, kako zelo so škodljive maščobe, kako se jim je treba izogibati, saj so skrite čisto povsod? Verjetno se, saj je bilo to nekje 10 – 15 let nazaj, vendar pa se je resnica vseeno skrivala drugje, mi pa smo vsi kupovali izdelke s skoraj nič maščobami. Pa je bila takšna hrana, v kateri so bile čisto vse maščobe pobrane, res zdrava, tako kot se je govorilo? Seveda da ne, treba je razlikovati med zdravimi, nujno potrebnimi maščobami in nezdravimi maščobami. Pod nujno potrebne in zdrave maščobe vsekakor sodi kokosovo olje. Ne samo, da je kokosovo olje bistveno bolje uporabljati za kakršne koli namene kot sončničnega ali pa celo uporabljati trans maščobe, hkrati je tudi zelo zdravilen in lahko bi rekli, da tudi nujno potreben za naš organizem v sodobnem času in načinu življenja.


Kokosovo olje ima zdravilne učinke, zato le poskrbite, da ga boste imeli doma

Večinoma bi lahko rekli, da je kokosovo olje še najbolj znano v kozmetiki, če ne drugače pa kot kreme, losjoni, v šamponih in podobno. Ampak zavedajte se, da bi veliko večji učinek imelo kokosovo olje, če bi ga uporabili povsem naravnega, kot pa že povsem predela. Vrnimo se raje na to, zakaj je dobro, da imate kokosovo olje tudi vi doma, vsak ostala olja, predvsem sončničnega, pa je najbolje, da povsem izločite iz kuhinje.
Zavedajte se, da je življenje modernega človeka zelo nezdravo, zato ni nič čudnega, da bolehamo za toliko različnimi boleznimi, predvsem rakava obolenja pa postajajo še najbolj pogosta. Kokosovo olje poskrbi ravno za proste radikale, ki so najpogosteje krivi za rakava obolenja in tudi za druga obolenja. Tako ne samo, da boste uživali res dobro kokosovo olje, ki ima pravo tudi malenkosten priokus, ki pri kuhi ni več zaznan, skrbeli boste tudi za zdravje in tako boste prav gotovo lahko tudi brez skrbi, če boste uživali bolj mastno hrano.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail