Dekliške obleke morajo biti v prvi vrsti kakovostne, a tudi drage. Glede na to, da je trg za prodajo rabljene otroške garderobe pri nas že precej razširjen, boste lahko za določene kakovostne kose dobili kar nekaj denarja. Če imate več otrok, boste lahko kose garderobe ponovno uporabili tudi pri mlajših članih družine. Večina ponudnikov, ki ponujajo dekliške obleke, nudijo veliko različnih izdelčnih variacij, zato boste lahko izbrali kose garderobe za vse priložnosti in dogodke. Več informacij o tem, kako izbrati kakovostne kose za svojo malčico, si lahko preberete v nadaljevanju.

dekliške obleke1.1

Dekliške obleke morajo biti udobne

Vpliv družbenih omrežij in »influencerskih mamic« sta tudi v Slovenijo prinesla težnjo po estetsko dovršeni otroški modi. Po novem je pri izbiri garderobe za manjše potrebno redno spremljati tudi trende o krojih, dizajnu … Nič več nista v ospredju udobje in kakovostni materiali, kar je bilo značilno za pretekle generacije. Vplivnice na svojih profilih oglašujejo cenena podjetja in ponudnike tekstila, ki za zasoljene cene nudijo le malo vrednosti. Ko boste naslednjič kupovali dekliške obleke, ne pozabite, da se mora vaš otrok v oblačilu dobro počutiti, material pa mora biti vpojen in dihati. Otroci se namreč veliko gibljejo, zato jih pri tem ne smejo ovirati neprilagojeni kroji in plastični materiali, kot je poliester.

dekliške obleke.png1.png

Katere so pomembne značilnosti dobre dekliške obleke?

Kot smo omenili v prejšnjem odseku, je pri izbiri  kosov garderobe za punčke pomembno upoštevati kar nekaj neuradnih pravil, kot so:

  • Materiali: da se bo vaša malčica zares dobro počutila v svoji dnevni opravi, je nujno, da izberete mehke in vpojne materiale, kot so bombaž, viskoza in lan
  • Prilagojenost na letni čas: hlače in majice so v zimskem času narejene iz debelejših materialov, ki imajo sposobnost »večplastnega oblačenja« (se lahko hitro slečejo in oblečejo)

Pranje: glede na to, da se otroci veliko časa zadržujejo zunaj in se hitro umažejo, je dobro, da se garderoba lahko hitro opere tudi na visokih temperaturah

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail