Ste slišali že velikokrat, da komu modra kartica zdravstvenega zavarovanja ni pokrila vseh stroškov in je na koncu zbirala denar za zdravljenje in prevoz do doma cela družina? Žal takšnih nesreč ni veliko, če začnete enkrat malo raziskovati. Zgodijo se namreč lahko tudi težje nesreče v tujini in takrat mora biti zavarovanje tujina urejeno, sicer je lahko tudi rezultat zdravljenja slabši, v kolikor družina ve, da ne bo zbrala dovolj denarja. Glede na to, da pa se zavarovanje tujina uredi res enostavno, pa pravzaprav nimate nobenega izgovora, da še nimate urejenega. V podjetju Coris vam na tej povezavi https://www.coris.si/ omogočajo tudi spletno sklenitev ali pa se oglasite pri njih v poslovalnici in točno vam bodo svetovali kakšno in katero zavarovanje tujina je za vas primerno.

Za adrenalinske športe dodatno zavarovanje

V kolikor boste zavarovanje za tujino sklepali sami na spletu, potem bodite v sklepalnem delu zelo pozorni na to, da označite, s kakšnimi adrenalinskimi športi se boste ukvarjali. Res da bo zavarovanje tujina v tem primeru dražje, a verjemite, da bo zavarovalnica izvedela, da ste se poškodovali pri nekem adrenalinskem športu, pa se za ta primer niste zavarovali. Zavedajte pa se, da je najdražje tisto zavarovanje tujina, ki ga nimate, saj so lahko stroški v primeru res težjih poškodb, ko morate biti na intenzivni negi kak mesec, potem pa potrebujete tudi prevoz z zdravstvenim spremstvom v domovino, hitro nekje okoli sto tisočakov, medtem ko bi za zavarovanje tujina odšteli morda 100 €. Ta razlika pa je očitna.

Kaj če se zavarovanje tujina ne izkoristi?

Seveda v primeru ne dobite povrnjene vplačane premije, a zavarovali pa ste se pred morebitno morda največjo izgubo denarja v življenju. Ne pozabite, da boste zagotovo prišli najbolj zadovoljni domov, če se zavarovanje tujina ne bo izkoristilo, takrat nihče več ne pomisli na vplačano in neizkoriščeno premijo. V kolikor pa boste s seboj peljali celo družino, pa je za vas zavarovanje za tujino še bolj nujno, saj se otroci hitro poškodujejo in ne želite si imeti težav še z zdravniki, ki jih morda niti razumeli ne boste, kaj vas sprašujejo. Če boste sklenili zavarovanje tujina v Corisu, vam je na voljo tudi asistenca in se lahko za zdravljenje dogovarjate preko njih in ne bo nobenih težav z jezikom.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail