Zlato se kupuje in prodaja tako, da se najprej določi čistost in teža zlata. Čistost zlata se določi z mersko enoto, ki se imenuje karat in teža v troy unčah ali gramih. Čistost se določa s posebnimi kemičnimi preparati, teža pa preprosto z zelo natančno tehtnico. Ko sta čistost in teža za zlato določeni, se lahko opravi odkup zlata.

Ne boste verjeli, ampak obstaja tudi odkup zlata po pošti. Odkup zlata po pošti vam nudi podjetje Zastavljalnica Ljubljana, saj se zavedajo, da je čas dragocen in vam tako želijo privarčevati ves možen čas, da po nepotrebnem ne hodite do njih, ampak da zlato preprosto zapakirate v za to primerno poštno pošiljko in jim ga pošljete po pošti. Ključno vprašanje pri tem je, ali je vsebina zlatega paketa dovolj varna, če le – tega pošiljate po pošti.

Naj vam zagotovim, da dejansko je, saj PTT Slovenije 100% jamči za vse pošiljke od samega prevzema pa do same izročitve prejemniku pošiljke. V kolikor se karkoli zgodi med samim prenosom pošiljke, vam bodo povrnili takšno vrednost, kot ste vi ovrednotili samo pošiljko, in seveda za njo tudi plačali primerno poštnino.

Odkup zlata je torej mogoč tudi na daljavo in s tem je sam postopek bistveno olajšan marsikom, še posebej, če ste bolj oddaljeni od mestnih središč, kjer je ponudnikov za odkup zlata več, kot izven njih. V kolikor ste v finančni stiski in imate zlato različnih oblik doma (nakit, zlate ploščice, kovance, …), ne odlašajte in ga preprosto zapakirajte v kuverto in pošljite v Zastavljalnico Ljubljana in odkup zlata bo izveden, na vaš račun pa bo v roku 24 ur prišel priliv denarja.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail