Zdravstvene preiskave vemo, da znajo biti precej neprijetne in velikokrat imajo pacienti kar strah pred preiskavo. Za ultrazvok trebuha pa pravzaprav ni potreben prav noben strah, saj preiskava ni ne boleča, niti neprijetna. Veliko ljudem so preiskave neprijetne tudi zaradi tega, ker ne sme imeti oblečenih vseh oblačil. Tudi glede tega za ultrazvok trebuha ni potrebno imeti nobenega neprijetnega občutka, saj se pregleduje le trebuh, ki pa ga praktično nikomur ni problem pokazati.

Pravzaprav je večini vsem še najtežje odšteti nekaj denarja, še posebej, če greste na samoplačniški ultrazvok trebuha. Kot za čisto vsak ultrazvok trebuha, je tudi za samoplačniški ultrazvok trebuha edino, na kar se je treba v naprej pripraviti in to ne glede na to, pri katerem podjetju ga boste opravljali, da en dan pred preiskavo ne smete uživati hrane, ki povzroča vetrove in napihnjenost, torej je najbolje uživati čim bolj lahko hrano. Na dan preiskave pa je edino, kar je treba upoštevati, to, da 6 ur pred preiskavo ne smete nič jesti, lahko le pijete vodo ali nesladkan čaj, eno uro preden se ultrazvok trebuha naredi, pa je potrebno spiti vsaj 3 dcl vode, da je mehur poln.

Kar se tiče priprave na ultrazvočno preiskavo trebuha, je to vse, sam pregled pa traja 20 – 40 minut, pri preiskavi pa pacient leži. Kakor koli torej pogledamo, ultrazvok trebuha nikakor ni ne boleča, niti neprijetna preiskava, prav tako pa tudi kakšne predhodne priprave niso neprijetne, so potrebne, ampak res ne zahtevne.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail