Pod besedo krovstvo spada praktično vse, kar je povezano z izgradnjo strehe. Samo krovstvo torej zajema vse, od izgradnje ostrešja, sekundarne kritine ter polaganje strešnih kritin. Kaj točno pa vse to pomeni, pa si bomo pogledali v nadaljevanju tegale članka. Ena stvar pa je vsekakor jasna. Kdor meni, da mora svojo streho zamenjati, mora krovstvo vsekakor tudi izkoristiti. Namreč, kakovostno krovstvo bo zagotovilo, da bo življenje pod končano streho zares varno. Povedati pa moramo tudi, da krovstvo poskrbi tudi zato, da nimamo v prihodnosti nepotrebnih stroškov. Več o tem pa v nadaljevanju.

Zakaj je krovstvo tako zelo pomembno?

Kot smo že v prejšnjem delu povedali, krovstvo pravzaprav poskrbi za izgradnjo ali pa prenovo celotne strehe! Namreč, ravno krovstvo je tisto, kar si želi vsak, ki ali prenavlja svojo streho, ali pa se le-ta gradi popolnoma na novo. Naznanili pa smo tudi že, da krovstvo nekako zajema tri stvari.

Torej, izgradnjo ostrešja, izgradnja sekundarne kritine in polaganje strešnih kritin. Ostrejše je tisto prvo, ki ga bo krovec izdelal ali pa pregledal. Kajti, če le-tega ni, ali pa je že prestar, nima smisla postavljati sekundarne kritine, kaj še le strešne kritine. Ostrešje je torej tista osnova, brez katere strehe preprosto ne more biti. Naloga sekundarne kritine je predvsem to, da skrbi za dobro zračenje in seveda dodatno preprečuje, da bi padavine prišle do že prej omenjenega ostrešja.

Sekundarna kritina se torej nahaja pod končno strešno kritino in se na zunaj ne vidi. Namreč, čeznjo se položi še končna strešna kritina. To je tista “streha”, ki jo vidimo na zunaj in le-to si vsaka stranka tudi sama izbere. Konec koncev jih je na voljo že toliko, da je včasih prav težko izbrati tisto pravo. Krovec pa poskrbi, da je vse skupaj pravilno in dobro narejeno, saj le tako bo streha zares primerno izdelana, hiša pa zaradi tega primerna za varno življenje.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail