Ljudje imamo v povezavi s kožo najrazličnejše težave. Pogosto sploh ne obiščemo zdravnika, ampak si pomagamo kar sami. Med bolj priljubljenimi izdelki, ki jih imamo lahko vedno na dosegu roke, so izdelki iz aloe vera.

Aloe vera je vsem dobro poznana rastlina, ki uspeva v vročem podnebju, čeprav ji premočno sonce lahko zmanjša količino gela v listih. Aloe vero pogosto sadijo poleg sadnega drevja, ki ji nudi zaščito pred močnim soncem.

Aloe vera za kožo je znano dejstvo, saj ima izdelek veliko bogatih snovi, ki blagodejno vplivajo na morebitne poškodbe naše kože.

Med bolj priljubljenimi izdelki te priljubljene rastline je tudi  gel, ki ga  pridobivajo iz rastline, ki so stare od tri do deset let. Liste nabirajo ročno,  nato jih  zvežejo v snope ter odpeljejo v tovarno, kjer jih najprej operejo. Nato je potrebno iz listov odstraniti zunanje plasti, to so povrhnjica, žile, plast z grenkim sokom. Tako nam ostane le mehko tkivo, ki vsebuje gel.

Aloe vera za kožo je torej izdelek, ki pomaha tudi pri težavah s kožo. Predvsem je tu mišljen gel iz aloe vera, ki je pridobljen iz sredice listov vrste aloe vera barbadensis, po postopku hladnega stiskanja, da ohrani bogato sestavo. Uporabljamo ga za vlaženje obraza in telesa nasploh, hkrati pa deluje kot učinkovita prva pomoč pri poškodbah naše kože.

Spletna prodajalna Hiša zdravja nam ponuja izdelke  iz aloe vere ter še veliko izdelkov v povezavi z zdravjem, nego telesa, naravne sokove, vse za šport in prosti čas …

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail