Želite, da vaš tiskalnik, za katerega ste odšteli kar precej denarja, okoli tisočaka, deluje odlično, ali da vas ves čas nekaj »zafrkava«? Retorično vprašanje, seveda. Vendar pa je vseeno skoraj povsem enako vprašanje, ali se odločiti za uraden servis tiskalnikov ali pa neuradnega. Res je, da je lahko tudi neuraden povsem dober, vendar pa potem pri uradnem serviserju, če gre kaj narobe, nimate več garancije, ker niso bili vgrajeni originalni rezervni deli.

Poleg tega takšni deli velikokrat niso primerni za čisto vse modele tiskalnikov, pa čeprav izdelovalci pravijo, da so prilagojeni za vse. Uraden servis tiskalnikov pa vam bo najprej vgradil le originalne dele, se pa lahko velikokrat dogovorite tudi, da vgradijo obnovljene dele, ki so praviloma cenejši, največja prednost uradnega serviserja pa je v tem, da točno vedo, kaj je s tiskalnikom narobe, pa čeprav jih zbudite sredi noči, ko vam bodo znali točno identificirati težavo ali pa vam vsaj našteti, katere možnosti za napako obstajajo. Hkrati je tak servis tiskalnikov tudi hitrejši, saj se zavedajo, kako pomemben je tiskalnik za podjetje, ki je zanj odštelo kar precej časa. Res je, da tudi neuradni serviserji pridejo na sedež podjetja in morda kar tam odpravijo težavo, vendar pa se vseeno lahko na kvaliteten servis tiskalnikov obrnete samo pri uradnem serviserju.

Glede na vse izkušnje moje in ostalih ljudi, ki se jih lahko prebere po različnih spletnih forumih, vam osebno vsekakor bolj priporočam uradni oz. originalni servis tiskalnikov, saj kumulativno gledano cena ni nič višja.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail