Glede na to, da je ponudba klim danes izredno velika, na voljo so tudi različni proizvajalci, od znanih do manj znanih, prav tako pa se razlikujejo tudi glede na funkcije, ki jih ponujajo, na velikost, energetski razred in tip, je povsem logično, da je za posamezne klime cena klimatske naprave zelo različna.

Sicer je res, da cena za klimatske naprave različna tudi glede na ponudnika, se pa po navadi začnejo cene pri nekaj čez sto evrov, za klasično uporabo pa se končajo pri nekaj čez dva tisočaka evrov. Klasična uporaba je nekje za velikost enega stanovanja, medtem ko vemo, da se klimatske naprave uporabljajo tudi za večja poslopja, predvsem poslovne stavbe, pri katerih je velikost pravzaprav prilagojena potrebam in se cena določi na podlagi dejanskega naročila.

Vendar pa pri nakupu klimatske naprave vseeno ne gre varčevati, saj če boste varčevali ob samem nakupu, potem boste privarčevana sredstva z nakupom klimatske naprave kaj hitro porabili za to, ker se vam bo povsem po nepotrebnem račun za električno energijo tako zelo povečal. Boljše, dražje klimatske naprave so praviloma energijskega razreda A+++, poleg tega pa imajo tudi bolj izpopolnjen način delovanja, iz česar sledi, da je tudi pri takem načinu delovanja na voljo še dodaten prihranek.

Da o počutju in učinku seveda raje ne govorimo. Hkrati pa boljše klimatske naprave tudi omogočajo bolj udobno uporabo, pri kateri ni treba ves čas spremljati, kako bomo namestili temperaturo, temveč se bo le – ta sama uravnavala. Torej je ni treba izklapljati in ugašati, ko se vam zdi, da je dosežena prava temperatura.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail