Načinov, kako lahko prihranite pri porabi energije za ogrevanje, je danes kar nekaj. Prav tako se dobijo številni nasveti, vendar pa so redko kateri pravilni, saj je veliko ljudske govorice. Že res, da je izkušnje dobro poslušati, vendar pa verjeti čisto vsakemu nasvetu, pa vseeno ni pravilno. Vsekakor pa lahko verjamete nasvetom za učinkovito ogrevanje, ki jih najdete na spletni strani Porabimanj, saj je to povsem neodvisna spletna stran, katere namen je zgolj omogočanje prihrankov posameznikom.

Tako lahko na strani Porabimanj najdete nasvete tudi za to, kako pomembno in priročno je reguliranje temperature s termostatom. Reguliranje temperature s termostatom namreč lahko prinese prihranek več kot 15 % energije, če se termostat pravilno nastavi. Tako lahko temperaturo v ogrevalnem sistemu nastavimo na programirano nižjo temperaturo tekom noči in tekom dneva, ko zagotovo ni nikogar doma, prav tako pa se lahko posebej programira sistem za ogrevanje v času, ko nikogar nekaj dni skupaj ni doma. Vendar nikakor ne mislite, da takrat ogrevanje ni potrebno.

Če v tem času ne boste prostora popolnoma nič ogrevali, se bodo stene toliko ohladile, da boste potem porabili ogromno energije, da se bo prostor ponovno segrel na neko normalno raven. V takem primeru torej sploh ne moremo reči, da gre za kakšne prihranke in vas bo ogrevanje stalo po možnosti celo več, kot če bi ves čas normalno ogrevali prostor. Ogrevanje je torej lahko s premišljenimi potezami in predvsem premišljenim ravnanjem tudi cenejše, ampak morata biti jasno izpolnjena oba pogoja, da pridete do prihrankov.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail