Tukaj je odgovor odvisen od posameznika, saj ima vsaka nevesta drugačne zahteve in poglede na to, kako bi njena poroka in ona sama morali izgledati. Če torej želite na poroki nositi nakit, pa naj bo to izjemno dizajnerski ali cenovno dosegljiv, se morate vprašati, kaj sploh iščete. Obstaja nekaj pravil, ki se jih seveda lahko držite ali pa tudi ne, sploh glede razkošnosti ali preprostosti vaše obleke – tukaj gre za to, da preprostejša je vaša poročna obleka, bolj je lahko nakit ki ga nosite razkošen in seveda obratno. V nasprotnem primeru lahko namreč hitro postane vsega preveč, če tudi rade izstopate in tega si na poroki nobena nevesta ne želi.

Potem pa je tu še stilsko vprašanje – klasika ali modernejša izbira? Tudi tukaj se obrnite na svojo poročno obleko, saj se je najboljše orientirati kar po njej. Čipkasta elegantna obleka vam vsekakor bolj ponuja klasične izbire nakita, medtem ko preproste bele linije brez okrasja kličejo po bogatejšem in večjem nakitu. Seveda si lahko nakit za en dan tudi izposodite in ga nato vrnete, če želite nekaj financ prihraniti za slavje.

Zanimivo pa je tudi to, da se je nakit že nekajkrat znašel tudi v okviru javne dražbe, ki je sicer bolj znana po prodaji in nakupu stanovanjskih objektov in hiš. Seveda gre tukaj za dizajnerski in nakit, ki ima veliko vrednost – ga pa lahko javne dražbe ponujajo veliko ceneje, saj so tam, kot je splošno znano cene mnogo nižje. Zato je potemtakem tudi to ena izmed možnosti, a je takšen nakup preko javne dražbe redek in je zato bolje, če si nakit ogledate in kupite v poslovalnicah, namenjenim prav temu – tam pa boste tudi lažje dobili mnenje o tem kaj in kako izbrati pravo ogrlico in uhane, ter seveda za pravšnjo ceno.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail